Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες αργά το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού στο κέντρο των Τρικάλων. 

Οι παγωμένες νιφάδες είχαν σκεπάσει για τα καλά το πλακόστρωτο της γέφυρας, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα χιονιού, που λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας έμενε ανέγγιχτο και απάτητο. 

Παρ΄όλα αυτά, τα νιάτα που ποτέ δεν το βάζουν κάτω και πολλές φορές αψηφούν νόμους και κανόνες, κάνοντας την βόλτα τους στο πανέμορφο χιονισμένο τοπίο της πόλης, πέρασαν από το συγκεκριμένο σημείο της, αφήνοντας το αποτύπωμά τους με τον καλύτερο τρόπο! 

Καθώς μόλις είχε ξημερώσει η 14η Φεβρουαρίου, η ημέρα των ερωτευμένων, με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, που μόνο η τρέλα της νιότης γνωρίζει καλά, σχημάτισαν με τα πατήματά τους στο αφράτο χιόνι μια μεγάλη καρδιά, που μάλιστα την διαπερνά ένα μεγάλο βέλος!   

Το θέαμα είναι μοναδικό και εντυπωσιακότατο από ψηλά, όπως αποτυπώθηκε εκείνη την στιγμή στην έρημη πόλη, αν και το πυκνό χιόνι που συνέχιζε να πέφτει, γρήγορα άρχισε να αλλοιώνει το σχήμα της καρδιάς, όπως και τα βήματα κάποιων άλλων, ελάχιστων περαστικών. 

Στις ημέρες που ζούμε, όπου κάθε ημέρα όλο και περισσότερο μας απορροφά το κακό και το δυσάρεστο, απομακρύνοντάς μας από την ορμή της ζωής, αυτό που έκαναν τόσο αυθόρμητα οι συγκεκριμένοι νεαροί "καλλιτέχνες", ερωτευμένοι ή μη, είναι ότι καλύτερο υπάρχει. 

Όσο εμπορική κι αν φαντάζει η συγκεκριμένη γιορτή των ερωτευμένων, δεν παύει στο βάθος της να εξυμνεί το πιο σαρωτικό και μεγαλειώδες συναίσθημα της ανθρώπινης φύσης. 

Μα πάνω απ΄όλα, αυτήν η τόσο ανέλπιστη σκέψη και πράξη με την μεγάλη καρδιά στο χιόνι, μάς μεταδίδει ένα πολύ δυνατό μήνυμα.

Πως η ζωή συνεχίζεται και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει! 

Και με μια πιο ανάλαφρη διάθεση, μετά το προσωνύμιο της "έξυπνης πόλης", μπορούμε άνετα να κατακτήσουμε εκείνο της Θεσσαλονίκης, πλέον και της πιο ερωτικής πόλης! 

trikalaenimerosi.gr