Η μάχη κατά της πανδημίας είναι παντού αδυσώπητη, αλλά υπάρχουν χώρες και περιοχές όπου οι συνέπειες είναι πιο οδυνηρές. Μια από αυτές είναι η Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου δοκιμάζονται οι αντοχές της δημόσια Υγείας και της κοινωνίας.

Μια Ελληνοαμερικανίδα μαθήτρια, τρικαλινής καταγωγής, από την πλευρά της μητέρας της (το γένος Κορδαλή), έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στον ίδιο τον ...κορονοϊό.

Δείτε την μεταφρασμένη στα Ελληνικά:

“Αγαπητέ κορονοϊέ,

Μου στέρησες κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορώ να πάρω πίσω ποτέ, όπως την τελευταία παράσταση με την ομάδα ελληνικών χορών και τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα μπάσκετ, όπου ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε.

Μου στέρησες ποιοτικό χρόνο στο σχολείο με τους φίλους μου και τουλάχιστον έναν μήνα από την τελευταία μου τάξη στο λύκειο. Επηρεάζεις τη ζωή όλων σε όλο τον κόσμο και τους κάνεις παρανοϊκούς. Δεν μπορώ να επισκεφθώ τον παππού και τη γιαγιά μου εδώ και εβδομάδες και μπορώ να μιλήσω με τους φίλους μου μόνο μέσω FaceTime.

Ο κόσμος έχει σταματήσει και περιστρέφεται γύρω από εσένα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε. Όλοι μας βοηθάμε και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον για να περάσει αυτό το απαίσιο χρονικό διάστημα. Ακόμα και αν οι Ιταλοί είναι αναγκαστικά κλειδωμένοι στα σπίτια τους, αυτό δεν τους σταματά από το να βγουν στο μπαλκόνι τους και να τραγουδήσουν μαζί. Αυτό δεν μπορείς να τους το στερήσεις.

Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να σε σταματήσουμε και σύντομα θα είσαι μέλος της ιστορίας στα βιβλία μας. Όμως, παρόλο που μας στέρησες όλα αυτά τα πράγματα, μου δίδαξες να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο και να ζω τη ζωή μου όσο περισσότερο μπορώ, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

Θα ξεπεράσουμε αυτό που συμβαίνει. Δεν είσαι πιο δυνατός από εμάς.

Άννα Βερβενιώτη”