Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίστηκαν και σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Τρίκαλα. Συνολικά 690 μαθητές δήλωσαν συμμετοχή στα μαθήματα, ενώ παρευρέθησαν οι 687 με τους υπόλοιπους 12 να απουσιάζουν. Η σημερινή αποχή των υποψηφίων άγγιξε το 1,74%.     
Οι υποψήφιοι των πανελληνίων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα εξετάστηκαν στα μαθήματα των Λατινικών (Ανθρωπιστικές Σπουδές) και της Χημείας (Θετικές Σπουδές). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα θέματα στα Λατινικά, τόσο τα γραμματικά, όσο και τα συντακτικά ήταν βατά και κάλυψαν την έκταση όλης της ύλης.
Στη Χημεία χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας. Κάλυψαν όλο το φάσμα της νέας ύλης και δεν είναι μεγάλης έκτασης.
Στα ίδια μαθήματα, Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα.
Οι πανελλαδικές συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με Βιολογία Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα, ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).