Δεκάδες μαθητές σχολείων του Δήμου Τρικκαίων μετείχαν σε πρόγραμμα για την ανακύκλωση στα Τρίκαλα.

Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ο Δήμος συνδιοργάνωσε τη δράση «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Καν’ το τρόπο ζωής!», με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης και τον ΣΚΑΙ, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Μαθητές και μαθήτριες έπαιξαν με παιχνίδια για την ανακύκλωση, μαθαίνοντας τρόπους με τους οποίους ευνοείται η προστασία του περιβάλλοντος.
Οι χαρούμενες φωνές τους, ήταν η εγγύηση ότι η ανακύκλωση σε έναν Δήμο πρωτοπόρο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, μπορεί να συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, αλλά κυρίως των παιδιών για ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους», αποτελεί παρακαταθήκη. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σε δηλώσεις του, τόνισε τη σημασία αυτών των δράσεων για τη νέα γενικά και συνολικότερα για το περιβάλλον.
Παρέστησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι κκ. Αλεστά και Ντιντής.


Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, το κοινό ενημερώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».
Στον  χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και απαντώντας σε απλές ερωτήσεις, μετείχαν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα. Μετείχαν, συγκεκριμένα, μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία (με την άψογη συνεργασία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων): 1ο, 3ο, 33ο, 5ο, 9ο  2ο , Μ. ΚΕφαλοβρύσου, 31ο, 35ο.
Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς και το skai.gr, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  συνεχίζουν, όπως αναφέρεται σχετικά, την εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση συσκευασιών, «για να κινητοποιηθούμε, να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους στις καθημερινές μας συνήθειες».