Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook απάντησε στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου για το θέμα του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο υπουργός σε συνέντευξή του στο TRT είχε επιρρίψεις ευθύνες στον δήμαρχο ότι δεν του κοινοποίησε τις ανάγκες των Τρικάλων σε Πανεπιστημιακές σχολές.
Ο κ. Παπαστεργίου στην απάντησή του αναφέρεται με στοιχεία στις ενέργειες που έκανε αυτός και οι συνεργάτες του τονίζοντας ότι "η κατανομή έγινε με παραπανεπιστημιακά κριτήρια".
Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου:
Μου είναι συμπαθής ο Υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου αλλά στο θέμα των Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει ζητήματα...
Στη προχθεσινή του συνέντευξη στο TRT και τον Σωτήρη Πολύζο είπε πως από τη μεριά του Δήμου επικρατεί "σιωπή" και πως δεν έχει λάβει τις προτάσεις μας για την αναπτυξιακή υστέρηση της περιοχές που θα μπορούσε να θεραπευτεί μερικώς από το νέο σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Φοβάμαι πως απλά δεν επικοινωνεί με το πρωτόκολλο του Υπουργείου του, με αποτέλεσμα να μην διαβάσει ούτε την επιστολή που του έστειλα στις 20/02/2018 με αρ. πρ. 5164 ούτε το 17σέλιδο υπόμνημα που του προωθήσαμε στις 24/04/2018 με αρ. πρ. 14500, ούτε το νεότερο (19σέλιδο) υπόμνημα στις 16/07/2018 με αρ. πρ. 26299!!!
Δεν ενημερώθηκε προφανώς ούτε για τη συνάντηση που είχε ο ειδικός μου συνεργάτης κ. Ανθόπουλος με τον δικό του ειδ. συνεργάτη κ. Κυπριανό στο Υπουργείο στις 02/08/2018 ακριβώς για αυτό το θέμα, αλλά μάλλον κάπου θα ξέχασε και το υπόμνημα που του δώσαμε ιδιοχείρως όταν βρέθηκε στα Τρίκαλα στις 08/08/2018.
Φυσικά καταθέσαμε τις απόψεις μας επίσημα και στη διαβούλευση που τρέχει.
Ακόμη και αν όλα αυτά πάντως αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας μου και αφού ήθελε τόσο πολύ να ενημερωθεί για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού μας, γιατί δεν μιλούσε με την επιτροπή που ασχολήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο με τη συλλογή προτάσεων ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που η κυβέρνηση διοργάνωσε; Αν ήμουν Υπουργός Παιδείας, από εκεί θα ξεκινούσα.
Και αφού -όπως είπε- δεν έλαβε σχετικές προτάσεις ούτε από τα Τρίκαλα ούτε από την Καρδίτσα, ούτε από την Περιφέρεια, χωροθέτησε σχεδόν όλες τις σχολές στις υπόλοιπες πόλεις, απ' όπου μπορώ να υποθέσω ότι έλαβε σχετικά υπομνήματα. Ή μήπως όχι;
Μη γελιόμαστε. Η κατανομή των Πανεπιστημιακών Σχολών έγινε με παραπανεπιστημιακά (κατά το παραπολιτικά) κριτήρια και όλες αυτές οι δηλώσεις προσπαθούν απλώς να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Τέλος με επέπληξε γιατί "κάνω αντιπολίτευση" εμφανιζόμενος με... Βουλευτές και Μητροπολίτες!
Η αλήθεια πάντως είναι πως πλην των Μητροπολιτών (οι οποίοι φαντάζομαι δεν τον αντιπολιτεύονται), οι μόνοι Βουλευτές με τους οποίους βρέθηκα, ήταν οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, στους οποίους πλέον πέφτει και το βάρος της πίεσης για τις όποιες αλλαγές. Αν και αυτοί θεωρεί ότι του κάνουν αντιπολίτευση, τότε μάλλον πρέπει να προβληματιστεί πάντως.