Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον δήμαρχο Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκο. 

Στις συναντήσεις έγινε ενημέρωση για τις δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή μας τον τελευταίο καιρό, τόσο με την αντικατάσταση των τρένων με οδικά πούλμαν όσο και με την φημολογούμενη κατάργηση και του τελευταίου πια απευθείας δρομολογίου Αθήνας-Καλαμπάκας 884/885. 

Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους η αναγκαιότητα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υποχρεωθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τις οποίες άλλωστε επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο με το ποσό των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. 

Η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εκτέλεση ενός ζεύγους με την Αθήνα, ενός με τη Θεσσαλονίκη, που παρόλα αυτά δεν εκτελείται  και επιπλέον ενός τοπικού με τη Λάρισα και άλλων δύο με τον Παλαιφάρσαλο. Ακόμα απαγορεύει την αντικατάσταση των σιδηροδρομικών δρομολογίων με δρομολόγια λεωφορείων για περισσότερες από επτά ημέρες με ευθύνη της εταιρίας, καθώς και τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων χωρίς την συναίνεση του δημοσίου. Επίσης η ίδια σύμβαση προβλέπει και το αναγκαίο προσωπικό που πρέπει να απασχολεί η εταιρία, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη εκτέλεση των υποχρεώσεών της. 

Η περιοχή μας δεν είναι δυνατό αδιαμαρτύρητα να αποδεχθεί την καταπάτηση όλων αυτών των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας, καταπάτηση που υποβαθμίζει την περιοχή και καταστρέφει τον τουρισμό των Μετεώρων όπως τόνισε και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Καλαμπάκα και συμμετείχε στη συνάντηση με τον δήμαρχο Μετεώρων. 

Ακόμα τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο οι επιδοτήσεις που δίνονται για τη γραμμή της Καλαμπάκας να μεταφέρονται στα δρομολόγια Ιντερσίτι Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που μόνο δίκην ανεκδότου μπορούν να χαρακτηρίζονται ως άγονα. 

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων θα συνεχίσει να ενημερώνει τους τοπικούς φορείς και είναι πάντα πρόθυμος να συζητήσει όποια καλόπιστη πρόταση στοχεύει στη βελτίωση και μόνο την σημερινής απαράδεκτης κατάστασης.