Ένα μικρό ρομπότ κινείται πάνω στον χάρτη. Ξεκινά από το Χαλέπι της Συρίας, περνά από την Τουρκία, στην Ελλάδα και φτάνει στο 2ο γυμνάσιο Τρικάλων, από τα παιδιά του πολέμου, που ξεσπιτώθηκαν, ξεριζώθηκαν και τελικά κατάφεραν σε ένα βαθμό να αφήσουν πίσω τον πόλεμο και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ένα σχολειό των Τρικάλων.
Σε μία άλλη περίπτωση, σε προσομοίωση της πίστωσης φόρμουλα 1 στην Μαλαισία, ένα ρομποτικό όχημα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια για να καταλήξει στο Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας φυλακών Τρικάλων.
1ο Μαθητικό Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στα Τρίκαλα. Η δημιουργικότητα, η έμπνευση και η φαντασία συνάντησαν την επιστήμη στο δημόσιο σχολείο.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου λυκείου – γυμνασίου φιλοξένησε σήμερα το πρώτο μαθητικό φεστιβάλ ρομποτικής στα Τρίκαλα. Πάνω από 30 σχολεία συμμετείχαν σε ένα φεστιβάλ που ο στόχος είναι να γίνει θεσμός για την περιοχή.
Το δημόσιο σχολείο άνοιξε τις πόρτες του, άνοιξε το μυαλό των μαθητών, την καρδιά των εκπαιδευτικών και όλα αυτά μαζί έδειξαν το δρόμο και έδωσαν το χώρο ώστε οι μαθητές να συνδυάσουν τα μαθηματικά, την φυσική και την πληροφορική και να προχωρήσουν σε δημιουργίες εντυπωσιακές.
Μαθητές γυμνασίων και λυκείων των Τρικάλων αλλά και καθηγητές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ μαθητικής ρομποτικής δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη σημερινή γιορτή της επιστήμης και της δημιουργικότητας. Εξάλλου, το πρώτο πανελλήνιο βραβείο του 7ου Λυκείου Τρικάλων έχει ήδη δείξει το δρόμο.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές έδωσε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα. Η Διεύθυνση εξάλλου είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του φεστιβάλ. Εντυπωσιασμένη δήλωσε και η περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Ελένη Αναστασοπούλου, αλλά και εκπαιδευτικοί λυκείων, που παραβρέθηκαν στη σημερινή γιορτή δημόσιων γυμνασίων και λυκείων των Τρικάλων.

ert.gr