Επέστρεψε από το Κοκκάρι της Σάμου ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Μονής, όπου μετείχε στο πολιτιστικό διήμερο που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος «Η πηγή της μάνας» στις 26-27 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού με συμμετοχή πολλών χορευτικών ομάδων και εντάσσονται στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα.  Κατά την τριήμερη παραμονή στο νησί, το χορευτικό του Συλλόγου Αγίας Μονής παρουσίασε χορούς από τα καμποχώρια της περιοχής μας, χορούς από την Γουμένισσα και την Ανατολική Ρωμυλία. Επιπλέον στα πλαίσια των παράπλευρων δράσεων του πολιτιστικού διημέρου, οι κυρίες της ομάδας  παρουσίασαν τον τρόπο παρασκευής τοπικών εδεσμάτων. Το χορευτικό του συλλόγου που μετρά μόλις ενάμιση χρόνο ζωής, κατάφερε να γίνει μια μεγάλη παρέα, μια ζεστή οικογένεια και να αποσπάσει τα θερμά συγχαρητήρια τόσο των διοργανωτών όσο και των υπόλοιπων χορευτικών ομάδων για την εμφάνισή της, η οποία στηρίχθηκε στις αρχές της λαϊκής δημιουργίας, της λιτότητας και της απλότητας. Ο καθένας από την 24μελή ομάδα έδωσε τον καλύτερο του εαυτό προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η αποστολή του χορευτικού μας.

Ας μας επιτραπεί πριν προχωρήσουμε στις ευχαριστίες των συντελεστών, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν δικό μας άνθρωπο, τον κ. Στέλιο Ντίνο, Τρικαλινής καταγωγής χοροδιδάσκαλο του τοπικού συλλόγου, ο οποίος με αγάπη, υπευθυνότητα και μεράκι φρόντισε ώστε το ταξίδι μας να είναι μοναδικό. Ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης:
•    Στον πολιτιστικό σύλλογο Κοκκαρίου «Η πηγή της μάνας»  για την πρόσκληση και την αξέχαστη φιλοξενία σε ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της χώρας μας.
•    Στο χορευτικό Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου Σάμου για το υπέροχο γλέντι που οργάνωσαν προς τιμή μας.
•    Στα κορίτσια του πολιτιστικού Συλλόγου Εστιαιώτιδας που ταξίδεψαν μαζί μας και έδωσαν τη δική τους πνοή με τη νιότη τους.
•    Στο λαογραφικό όμιλο Τρικάλων ¨Ασκληπιός¨ για την ευγενική παραχώρηση των φορεσιών του βεστιαρίου τους.
•    Στις κυρίες του πολιτιστικού συλλόγου Εστιαιώτιδας που μας δάνεισαν τις φορεσιές τους από τις προσωπικές τους συλλογές.
•    Στο σύλλογο ρογκατσαραίων Γόμφων, για την παραχώρηση των προβιών που συνόδευσαν το δρώμενο ¨ρογκατσάρια¨.
•    Στο φίλο και συλλέκτη, κ. Νίκο Μαρδάνη για τα αντικείμενα που συνόδευσαν τα ¨ρογκατσάρια¨.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους θεατές του διημέρου που με το ζεστό τους χειροκρότημα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.
Καλό καλοκαίρι, καλή δύναμη σε όλους και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη.