Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίστηκαν και σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Συνολικά στα Τρίκαλα 976 μαθητές δήλωσαν συμμετοχή, εκ των οποίων οι 937 έδωσαν το παρόν, ενώ οι υπόλοιποι 39 απουσίαζαν. Το συνολικό ποσοστό αποχής των υποψηφίων από τις πανελλήνιες αγγίζει το 4%.
Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης).
Σε γενικές γραμμές, τα θέματα στα Αρχαία ήταν βατά και χωρίς εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, στο διδαγμένο κείμενο, τα ζητούμενα είναι από την τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων».  Το αδίδακτο κείμενο είναι απόσπασμα από τον «Ευθύδημο» του Πλάτωνα.
Στα Μαθηματικά τα θέματα εκτιμώνται ως βατά και αναμενόμενα σε γενικές γραμμές εκτός από το Δ' Θέμα που ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Αύριο, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.