Με ανοιξιάτικο καιρό, μετά τα χιόνια και την ισχυρή παγωνιά, θα κυλήσει η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα. 

Οι τελευταίες ημέρες του Φλεβάρη θα μυρίζουν καλοκαίρι, αφού μέχρι και το επόμενο Σάββατο 27 του μήνα, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για καλοκαιρία με ανεβασμένη θερμοκρασία. 

Έτσι, η σημερινή Δευτέρα στα Τρίκαλα θα είναι μια όμορφη ημέρα, με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα, που για μικρά διαστήματα θα κρύβουν τον ήλιο χωρίς, όμως, να μπορούν να χαλάσουν τον ωραίο καιρό. 

Η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά, ιδίατερα σε σχέση με την χθεσινή Κυριακή και θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Ωστόσο, κάθε ημέρα που θα περνά ο υδράργυρος θα ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου στα μέσα και στο τέλος της νέας εβδομάδας στα Τρίκαλα. 

______________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις κατά τόπους. Ασθενείς σποραδικές βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν έως το πρωί στην Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 14, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 2 έως 16, στην Ήπειρο 1 έως 16, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 4 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 15, στις Κυκλάδες από 8 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 16 και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στον Πατραϊκό έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr