Είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν, προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό μετά την έντονη χιονόπτωση, η οποία συνεχίζεται για τρίτη μέρα στα ορεινά του νομού Τρικάλων.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, σε κάποια σημεία και πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο, είναι υποχρεωτική η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές φτάνει και τους 50 πόντους.
Μποτιλιαρίσματα
Στο μεταξύ κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στο δρόμο προς Ελάτη και χιονοδρομικό κέντρο καθώς αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν καθώς δεν φορούσαν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.
Επίσης η προσέλευση πολλών λεωφορείων αλλά και μεγάλων οχημάτων στο κέντρο της Ελάτης προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις των οδηγών.
Μετ’ εμποδίων η κίνηση και στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων.

Eπίσης σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από Μαλακάσι μέχρι το Μέτσοβο, από την ισχυρή χιονόπτωση.
Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, o δρόμος έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ χρειάστηκε να συνδράμουν και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο έργο του αποχιονισμού.

Αλυσίδες

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:
1) Ε.Ο. Τρικάλων - Άρτας (από 22ο χλμ έως 75ο χλμ.)
2) Επ.Ο Πύλης - Μεσοχώρας (από 4ο χλμ έως 55ο χλμ)
3) Επ.Ο Καλαμπάκας - Ασπροποτάμου (από 35ο χλμ. έως 68ο χλμ.)
4) Επ. Οδικό δίκτυο Δήμου Καλαμπάκας (των Δ.Δ. Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Πολυθέας, Μηλιάς)
5) Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων (από 41ο χλμ. έως 65ο χλμ. - κόμβο Μαλακασίου έως Δ.Δ. Παναγιάς Καλαμπάκας)