48 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό στα Τρίκαλα κατά την διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αφού μέχρι τις αρχές του Αυγούστου στην Π.Ε. Τρικάλων δεν είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του iMEdD Lab ο μεγάλος αριθμός των θανάτων καταγράφεται κατά το χρονικό διάστημα από την 1 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου, που χαρακτηρίζεται από την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Στην Π.Ε. Τρικάλων μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται σε 1.432, με το ποσοστό της θνητότητας, τους θανάτους δηλαδή ανά επιβεβαιωμένα κρούσματα, να ανέρχεται στο 3,4%. 

Επιπλέον, από τα στατιστικά της iMEbD Lab, προκύπτουν 36,6 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού στην περιοχή των Τρικάλων, όπου έχουν καταγραφεί 48 θάνατοι μέχρι σήμερα. 

Στον παρακάτω χάρτη που αποτυπώνει τα ποσοστά της θνητότητας ανά περιφερειακή ενότητα και αναλόγως της έντασης του χρώματος τα υψηλά και χαμηλότερα, όπως φαίνεται τα Τρίκαλα καταγράφουν ένα σχετικά υψηλό ποσοστό, σε σχέση με περιοχές, όπως π.χ. της Λάρισας, στις οποίες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος. 

trikalaenimerosi.gr