Την αύξηση των συντάξεων θέτουν στο επίκεντρο του διεκδικητικού τους πλαισίου οι συνταξιούχοι, σωματεία και σύλλογοι των οποίων σήμερα πραγματοποίησαν στα Τρίκαλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και η συμμετοχή ήταν μαζική. «Να είμαστε καλά, να ζήσουμε πολλά χρόνια, να τους χαλάσουμε τα σχέδια» ήταν το μήνυμα των συνταξιούχων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα τους, είτε αφορά στην υψηλή συμμετοχή στα φάρμακα, είτε στον τομέα της υγείας γενικότερα και στα αιτήματά τους, με κυρίαρχο εκείνο της αύξησης των συντάξεων και της κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στα Τρίκαλα με κατεύθυνση το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου οι συνταξιούχοι παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Στο μεταξύ, χθες οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, την Τρίτη διοργανώνεται κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και την Καβάλα. Επίσης στις 13 Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Νοεμβρίου στη Λάρισα και στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, όπου οι συνταξιούχοι θα συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό.

ert.gr