Την Τετάρτη 8/2 και την Παρασκευή 10/2 όλοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Ήταν μια δράση που διοργανώθηκε σε συνεργασία του σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και  των  Εθελοντών Τρικάλων.

Την εκπαίδευση των μαθητών ανέλαβαν η κα. Ελένη Πολύζου, Ιατρός αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Τρικάλων  και οι πιστοποιημένους εκπαιδευτές από την ομάδα Εθελοντών κα. Αφροδίτη Ευθυμίου και κος. Αντώνιος Μίγκας.

Η 1η μέρα της εκπαίδευσης περιελάμβανε παρουσίαση της θεωρίας στους μαθητές και ενημέρωση για  τα επείγοντα περιστατικά υγείας που συχνά παρουσιάζονται κατά την διάρκεια εργασίας, άθλησης, ή παιχνιδιού που έχουν ανάγκη άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών και επιδεινώνονται λόγω έλλειψης ή καθυστέρησης βοήθειας. Τονίστηκε το πόσο σημαντικό είναι να ξέρει κάποιος την κρίσιμη ώρα μιας ανακοπής να ξαναδώσει ζωή σε ένα παιδί ή ενήλικα μέχρι να φθάσει στο Νοσοκομείο.

Την 2η μέρα της εκπαίδευσης οι μαθητές έκαναν πρακτική άσκηση με ειδικές κούκλες προπλάσματα.

H ΚΑΡΠΑ σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς ως βασική και πολύτιμη δεξιότητα ζωής. Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στην ΚΑΡΠΑ σε νεαρή ηλικία, είναι όπως μαθαίνουν να κολυμπούν ή να οδηγούν ποδήλατο: τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ, πώς μπορούν να σώσουν μια ζωή. Μαθαίνοντας ΚΑΡΠΑ τα παιδιά μαθαίνουν να βοηθούν τους άλλους.

Η διεύθυνση του σχολείου θέλει να ευχαριστήσει την κα. Ελένη Πολύζου, την κα. Αφροδίτη Ευθυμίου και τον  κ. Αντώνιο Μίγκα για την τόσο σημαντική προσφορά στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.