Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) ολοκλήρωσε την Παρασκευή 10 Ιουνίου  σειρά μαθημάτων Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Ιδεών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σχεδίου «SpreadtheARTofgoingUP – STARTUP».
Το σχέδιο υλοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ , Στρατηγικές Συμπράξεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Μέρος του σχεδίου αφορά την κατάρτιση δυνητικών επιχειρηματιών στη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Στην κατάρτιση πήραν μέρος σπουδαστές του ΔΙΕΚ Καρδίτσαςαπό 4 ειδικότητες (Στελέχη Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής, Βοηθοί Φαρμακείου, Τεχνικοί Αισθητικής). Η κατάρτιση έλαβε χώρα στον πολυχώρο του ΔΙΕΚ και 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας. Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και δημιουργήθηκαν οι αντίστοιχες ομάδες εργασίας.
Ακολουθήθηκε η μεθοδολογία «LeanStartup»και ειδικότερα η κατάρτιση βασίστηκε στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών των ομάδων εργασίας με τη βοήθεια μιας σειράς εργαλείων, με κυριότερο τον «Καμβά Επιχειρηματικού Μοντέλου» (BusinessModelCanvas).


Τα μαθήματα υποστηρίχθηκαν από το Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης(www.startuperasmusplus.com/estartup/) που έχει αναπτυχθεί για τις ανάγκες του σχεδίου". Δόθηκε επίσης η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, η οποία είναι ανοιχτή για ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να λάβουν κατάρτιση σχετικά με τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδαwww.startuperasmusplus.comκαθώς και στη σελίδα του στο Facebookhttps://www.facebook.com/startuperasmusplusόπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να λαμβάνουν νέα και ενημερώσεις.