Ένα μαγευτικό δειλινό στην πόλη των Τρικάλων απαθανάτισε ο Τρικαλινός φωτογράφος, Θανάσης Καλλιάρας, τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου. 

Τα παιχνίδια των χρωμάτων στον ουρανό δημιούργησαν μια, ομολογουμένως, ασύλληπτης ομορφιάς εικόνα, που την συναντά κανείς αρκετά σπάνια, ενώ θυμίζει έντονα αναγεννησιακούς πίνακες ζωγραφικής κορυφαίων, κυρίως, ιταλών καλλιτεχνών. 

Οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί των σύννεφων σε συνδυασμό με τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου λίγο πριν την δύση του, κανείς δεν γνωρίζει αν οφείλονται σε κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο ή απλώς στα κέφια της φύσης, που δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. 

Σύμφωνα πάντως με τις λαϊκές ρήσεις, τις παραδόσεις και την εμπειρική εξήγηση διαφόρων φαινομένων, ο κόκκινος ουρανός το απόγευμα προμηνύει τον πολύ καλό καιρό της επόμενης ημέρας. Κάτι που επιβεβαιώνεται, άλλωστε, από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή των Τρικάλων τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες είναι έντονα ανοιξιάτικες.

Την ίδια ώρα, το δειλινό της Καλαμπάκας ήταν το ίδιο εντυπωσιακό και μαγευτικό, με τα πανέμορφα κόκκινα και μαβιά χρώματα στον ουρανό, όπως αποτυπώθηκαν στον φακό της ιστοσελίδας, tameteora.gr  

trikalaenimerosi.gr