Με το κλείσιμο της προσκοπικής χρονιάς  2015 - 2016 , το 2ο Σύστημα Προσκόπων Τρικάλων  θα ήθελε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Βαθμοφόρους του και στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης,  για το άρτιο προσκοπικό έργο που προσέφεραν την παραπάνω χρονιά  αφιερώνοντας με αυταπάρνηση, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τον πολύτιμο  προσωπικό  τους χρόνο.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προσκοπικού προγράμματος κατά την προσκοπική χρονιά που πέρασε τα μικρά Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές, κάνοντας πράξη και βίωμα το προσκοπικό πρόγραμμα, με αποκορύφωμα την καλοκαιρινή κατασκήνωση τους στο Προσκοπικό Κέντρο «ΕΛΤΣΑ» Αμάραντου, έζησαν όμορφες στιγμές, βιώνοντας την προσκοπική μέθοδο εκμάθησης, μέσα από την ζωή στην φύση.
Σε αυτή την προσπάθεια είχαν αρωγούς τους βαθμοφόρους του 2ου Συστήματος, φίλους του προσκοπισμού αλλά και μέλη της τοπικής κοινωνίας που στάθηκαν δίπλα τους  δίνοντας στους βαθμοφόρους δύναμη για την συνέχιση των προσπαθειών τους.
Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε  για την αμέριστη  συμπαράστασή τους :
Την εταιρεία Μπισκότων ΔΕΡΜΙΣΗΣ
Το αρτοποιείο the bakery  (κο Διβάνη Χαρίλαο)
Την εταιρεία ΤΡΟΦΙΚΑ (Αφοι Κακαράντζα)
Την εταιρεία Αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ
Την βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος  ΜΑΡΑΒΑΣ ΑΕ
Την εταιρεία πτηνοτροφικών προϊόντων Α. Μπαλωμένου
Την χαλβαδοποιία «ΕΝΑ & ΚΑΤΙ» ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΥ
Την εταιρεία εμπορίας ζαχαρωδών προϊόντων  Αφοί ΝΑΚΟΥ
Τον κύριο Δημήτριο Παληγιάννη  (Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις)
Την κάβα αναψυκτικών Σωτηρίου Ηλία 
Την πτηνοτροφική μονάδα Αναστάσιος Μπλούτσος
Τον πρόεδρο της ΕΑΣΤ κο Αχ. Λιούτα για την προσφορά του σε γαλακτοκομικά προϊόντα
Τους Αφους Τσίογκα  «Αλευρόμυλοι Γεωργανάδων»
Τον κύριο Δημήτριο  Αδάμο.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Κα Κρυσταλλία Μαντζάνα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου του Κουρσούμ Τζαμί όπου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της Προσκοπικής Χρόνιας του 2ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων.
Παρόμοιες ενέργειες φίλων & συμπαραστατών της  Κίνησής  μας,  οπλίζουν τους ενήλικες εθελοντές - στελέχη μας με δύναμη και κουράγιο, ώστε να συνεχίσουν την ανιδιοτελή προσφορά τους στην διαπαιδαγώγηση  της  νεολαίας  μας , σύμφωνα με την Προσκοπική Μέθοδο.