Με ακμαίο ηθικό ξεκίνησε το ταξίδι για το γύρο της Ευρώπης ο Στέλιος Βάσκος. Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα στις 9 το βράδυ της Τετάρτης έχει ήδη διανύσει με το ποδήλατό του 345 χιλιόμετρα και βρίσκεται ήδη 40 χιλιόμετρα από τον Προμαχώνα. Κινείται με 30-40 χιλιόμετρα την ώρα και η φυσική του κατάσταση είναι εξαιρετική. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός μέχρι τις 8.40 το πρωί, ωστόσο το ψιλόβροχο που άρχισε έξω από τον Προμαχώνα δυσκολεύει τις συνθήκες.
Αυτό το οποίο πρέπει να επισημάνουμε είναι η καλή οργάνωση της Αστυνομίας που ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, ο άνθρωπος που μετέδωσε την ποδηλατική φλόγα στην Τρικαλινή κοινωνία, ο Στέλιος Βάσκος θα διανύσει με το ποδήλατό του περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, σε 25 συνεχείς μέρες, με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες…
Από τις ιδιαίτερες στιγμές το εγκάρδιο ξεπροβόδισμα φιλάθλων της ΑΕΚ που άναψαν βεγγαλικά κατά την αναχώρησή του.
Ξεκινώντας από το Δημαρχείο Τρικάλων ακολούθησε τη διαδρομή: οδός Γαριβάλδη – Μιαούλη – Τσιτσάνη – Λαρίσης – Μεγαλοχώρι – Φαρκαδόνα – Λάρισα – οδός Ιωαννίνων –Αγνώστου Στρατιώτη – Λαγού – νέα περιφερειακή – παλιά εθνική οδός – Τέμπη – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας.
Θα συνεχίσει τη διαδρομή ως ακολούθως: Βουλγαρία – Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα επιστροφή από Κρυσταλοπηγή-Καστοριά-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκα- οδός Καλαμπάκας-Τρίκαλα-οδός Στρ. Σαράφη-Αγ. Νικόλαος-κεντρική πλατεία-Τσιτσάνη-Διονυσίου-Ιακωβάκη-γέφυρα Γκίκα-φανάρια Αγ. Κωνσταντίνου-Καποδιστρίου-τερματισμός στο Δημαρχείο Τρικάλων.
Προβλεπόμενος τερματισμός Δημαρχείο Τρικάλων στις 5 Ιουλίου.