Για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στα Μεγάλα Καλύβια των Τρικάλων, μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, μίλησε το protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παναγιώτης Λαγάρας, ο οποίος νοσεί και ο ίδιος από κορωνοϊό. 

Όπως είπε «συνολικά μέχρι τώρα μιλάμε για 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία έχουν διαγνωστεί μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών. Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί από τον ΕΟΔΥ να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων, ώστε να δούμε τι έχει γίνει με την διασπορά μεταξύ των συνολικά 1900 κατοίκων. Μέχρι ώρας στο νοσοκομείο Τρικάλων έχουν μεταφερθεί τρία άτομα και οι υπόλοιποι είναι σε περιορισμό στα σπίτια τους».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας και εκείνος είναι θετικός στο ιό από τις 4 Ιανουαρίου: «Στην οικογένεια μου είμαστε όλοι θετικοί. Πρώτη βρέθηκε η μητέρα μου στις 2 Ιανουαρίου με την σύζυγο μου και στην συνέχεια νοσήσαμε κι εμείς. Τώρα πως κόλλησε κανένας δεν ξέρει πιθανότατα από το σούπερ μάρκετ. Μόλις πληροφορηθήκαμε την εξέλιξη αυτή αμέσως ενημερώσαμε όλους εκείνους με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή τις μέρες αυτές γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περαιτέρω μεταδώσει τον ιό. Η κοπέλα που μας κρατούσε τα παιδιά είναι θετική όπως και η μητέρας της. Μέχρι ώρας έχω λίγο πυρετό και είμαστε όλοι σε καραντίνα και τα επτά άτομα της οικογένειας».

Προκειμένου να περιοριστεί όσο γίνεται η όλη κατάσταση ο πρόεδρος της κοινότητας καλεί τους κατοίκους να κάνουν οπωσδήποτε το τεστ: «Το θέμα είναι να τηρούμε τα μέτρα σωστά και όσοι είμαστε θετικοί να συνεχίσουμε την καραντίνα. Πρέπει να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού πάση θυσία. Εγώ ενημέρωσα τον κόσμο και όλους τους γνωστούς μου να πάνε να κάνουν το τεστ για το καλό όλων μας. Τώρα όλα αυτά που λένε για λειτουργίες, γλέντια, κηδείες δεν δίνω καμία σημασία. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και να πάει να κάνει το τεστ».

trikalaenimerosi.gr