Η βράβευση για την προσφορά του ομίλου ΤΥΡΑΣ στην τοπική και Ελληνική οικονομία ήταν αυτή που ξεχώρισε, το βράδυ της Παρασκευής, στο δείπνο που παράθεσε το Επιμελητήριο Τρικάλων για την γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων της χώρας που πραγματοποιείται το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Ανάντι».

Στους δημιουργούς του ομίλου, Τάκη και Μιχάλη Σαράντη, απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκο και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της χώρας Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ο Τάκης Σαράντης τιμήθηκε μάλιστα και για την πολυετή προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Οι δύο Τρικαλινοί επιχειρηματίες, στον σύντομο χαιρετισμό τους, αναφέρθηκαν στην σκληρή δουλειά των τριάντα χρόνων που απαιτήθηκε ώστε να φτάσει ο όμιλος στα σημερινά αξιοζήλευτα επίπεδα.

Η ΤΥΡΑΣ διαθέτει σήμερα πέντε εργοστάσια με συνολικά 1.156 εργαζόμενους, πωλήσεις που προσεγγίζουν τα 320 εκ. ευρώ, ενώ το σημαντικότερο και ελπιδοφόρο στοιχείο μέσα στην οικονομική κρίση είναι ότι η εταιρεία θα κλείσει το 2016 με μια τεράστια αύξηση των εξαγωγών της η οποία θα ανέλθει στο 40%, γεγονός που μεταφράζεται σε πωλήσεις στο εξωτερικό άνω των 120 εκ. ευρώ!

Μάλιστα ο κ. Μίχαλος κατά την ομιλία του εξήρε το γεγονός ότι οι δύο Τρικαλινοί επιχειρηματίες «μάχονται» όχι απλώς με στρατηγείο τη χώρα μας, αλλά επέλεξαν να διατηρούν την έδρα του ομίλου και των οικογενειών τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους τα Τρίκαλα.

Στο δείπνο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός οι βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος και Κώστας Σκρέκας καθώς και πλήθος προέδρων και επιμελητηριακών παραγόντων από όλη τη χώρα.