Πάνω από 1500 άτομα που ζουν στην περιοχή των Τρικάλων, υπολογίζεται πως βρίσκονται σε καραντίνα λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Όπως τόνισε η υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα, Δήμητρα Νάτσινα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV10, ο αριθμός των μαθητών που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό είναι μεγαλύτερος των 800, αφού συνεχώς εντοπίζονται νέα περιστατικά σε σχολικές μονάδες του νομού. 

Στα Τρίκαλα μέχρι σήμερα τα σχολεία που έχουν αναστείλλει την λειτουργία τμημάτων τους λόγω κορωνοϊού ανέρχονται σε 21, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των ατόμων που τίθενται σε καραντίνα. 

Καθώς εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς καλούνται να αυτοπεριοριστούν για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο αριθμός τους υπολογίζεται μεγαλύτερος των 1500, έτσι ώστε στα Τρίκαλα να διαμορφώνεται ένα τοπίο αρκετά ανησυχητικό ως προς την εξέλιξή του. 

Η υπεύθυνη του ΕΟΔΥ, μιλώντας σήμερα στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ανέφερε πως, "αυτή τη στιγμή μακριά από το ΄κόκκινο΄ δεν είμαστε, κάπου στη μέση βρισκόμαστε. Γι αυτό τονίζουμε ότι θέλει προσοχή και μάσκα παντού. Σε περίπου 10-12 μέρες θα φανεί αν έχουμε κάποια βελτίωση".

Επιπλέον, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν και στα Τρίκαλα rapid tests, που αναμένονται μέχρι την επόμενη εβδομάδα και θα γίνονται δωρεάν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. 

Τέλος, να σημειωθεί πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Τρικάλων από 1-25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανέρχονται σε 124. 

trikalaenimerosi.gr