Διευθετείται οριστικά το θέμα της φύλαξης του Νοσοκομείου Τρικάλων με προσωπικό που προσλαμβάνεται με ατομικές συμβάσεις, στο ίδιο μοντέλο με αυτό των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τις υπηρεσίες φύλαξης στο Νοσοκομείο ξεκινούν να προσφέρουν εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων οι επτά επιτυχόντες της προκήρυξης που είχε βγει στη δημοσιότητα πριν από έναν χρόνο, αλλά παρέμενε ανενεργή λόγω προσφυγών ιδιωτικής εταιρίας στην όλη διαδικασία, με το σκεπτικό ότι θίγονταν τα συμφέροντά της με τον χαρακτήρα των ατομικών συμβάσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά” της ΕΡΤ Λάρισας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης, εξήγησε πως “η πρόσληψη των επιτυχόντων της προκήρυξης ξεμπλόκαρε οριστικά, μετά από αναμονή και της Ανωτάτης Επιτροπής Δικαστικών Προσφυγών η οποία είχε αναβάλει την εξέταση τέτοιων υποθέσεων περιμένοντας σχετική απόφαση-γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου…”.

Η φύλαξη, δε, του Νοσοκομείου έχει ανατεθεί προσωρινά σε προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο σε κάθε περίπτωση εκτελούσε αλλότρια καθήκοντα από αυτά για το οποία προσλήφθηκε. Η απεμπλοκή, πάντως, της όλης διαδικασίας, σηματοδοτεί το τέλος των ιδιωτών – εργολάβων και στον τομέα φύλαξης του Δημόσιου Νοσοκομείου, εξέλιξη η οποία ικανοποιεί τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, πολύ περισσότερο δε τους εργαζόμενους που παρέμεναν στην αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ert.gr