Άρχισαν οι διαδικασίες προετοιμασίας για την υλοποίησητου Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας, περιόδου 2020-2021,στο 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ καθώς και στα υπόλοιπα ΕΠΑΛ της χώρας.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων απευθύνεται σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ, που έχουν απολυτήριο και πτυχίο.

Έχει διάρκεια 9 μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα διάρκειας 7 ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται 1 ημέρα στο σχολείο και, παράλληλα, «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται σε 4 ημέρες, στον εργοδότη, που είτε είναι ιδιώτης, είτε φορέας του Δημοσίου.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 75% επί του νόμιμου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας».

Όσες Επιχειρήσεις & Εργοδότες επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις Μαθητείας,  στους αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και ειδικότερα στους Αποφοίτους του  1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων (Τομέας Μηχανολογίας, Τομέας Ηλεκτρολογίας και Τομέας Πληροφορικής), θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 με το Γραφείο Μαθητείας στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων,για να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ.

Λόγω των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, απόφοιτοι και επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Μαθητείας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο τηλέφωνο: 24310 28977 (ώρες 09:00-12:00), ή στο  mail του σχολείου 1epal-trikal@sch.grr  για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι λόγω της καθυστερημένης έναρξης της μαθητείας για τη φετινή σχολική χρονιά, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι πολύ σφιχτό και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το σχολείο, για να μην χάσουν τις προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών.

Για το σχολικό έτος 2020-2021 στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα λειτουργήσουν οι κάτωθι ειδικότητες στο τμήμα Μαθητείας:

•    Τεχνικός Οχημάτων

•    Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

•    Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

•    Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής