Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων στο Επιμελητήριο Τρικάλων, η κλήρωση του 1ου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Παλαιμάχων που θα ξεκινήσει στις 18 Δεκεμβρίου.
Το πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τη στήριξη τόσο της  ΕΠΣ Τρικάλων όσο και του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Τρικάλων μέλη του οποίου θα διευθύνουν τους αγώνες.
Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι ομάδες: Αστυνομία, Δάσκαλοι, Νοσοκομείο, Παλαίμαχοι Βασιλικής, Παλαίμαχοι Νεοχωρίου, Πολύτεκνοι, Πυροσβεστική, Φύλακες φυλακών.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με δύο γύρους ενώ ο πρωταθλητής θα αναδειχτεί μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ στην οποία θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες (ο πρώτος της κανονικής περιόδου θα παίξει με τον τελευταίο και ούτω καθεξής).
Να σημειώσουμε ότι η  μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής σε κάποια ομάδα είναι οι παίκτες να έχουν γεννηθεί από το 1979 και πίσω (άνω των 40).
Ένας επιπλέον στόχος είναι το πρωτάθλημα να έχει και κοινωνικό προφίλ και για τον λόγο αυτόν θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν αρκετές δράσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς.