Μια υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από ανυποψίαστους πολίτες βρίσκεται σε εξέλιξη στα Τρίκαλα. 

Άγνωστος άνδρας προσποιούμενος τραπεζικό υπάλληλο και ξάδελφο του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, τηλεφώνησε σε Τρικαλινό επαγγελματία με σκοπό να του αποσπάσει χρηματικό ποσό ύψους 3.000€.

Το περίεργο και συνάμα πολύ ανησυχητικό αυτής της υπόθεσης είναι πως ο άγνωστος απατεώνας γνώριζε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και υποθέσεις του υποψήφιου θύματος του, έτσι ώστε ως τραπεζικός υπάλληλος του υποσχέθηκε την άμεση διευθέτηση ενός οικονομικού θέματός του με αντάλαγμα 3.000€. 

Ο ανυποψίαστος Τρικαλινός πείστηκε από τα λόγια του απατεώνα, εφόσον θεώρησε πως πρόκειται για ένα αξιόπιστο άτομο συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου, με αποτέλεσμα να κάνει την κατάθεση του χρηματικού ποσού που του ζήτησε.

Στην συνέχεια τηλεφώνησε στον Δημήτρη Παπαστεργίου για να του αναφέρει το συμβάν και τότε έμαθε πως τίποτα από όλα αυτά δεν ανήκουν στην πραγματικότητα και πως πρόκειται για μια μεγάλη απάτη.

Ευτυχώς για τον άνδρα, που έσπευσε αμέσως στο τραπεζικό κατάστημα που είχε κάνει την κατάθεση των 3.000€ εξηγώντας τι έχει συμβεί, τα χρήματα του δεν χάθηκαν τελικώς και η υπόθεση πλέον διερευνάται από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.   

Πρόκειται για μια υπόθεση από τις πολλές που γίνονται γνωστές μετά την εξιχνίασή τους και αφορούν σε απατεώνες, οι οποίοι προσποιούνται τραπεζικά στελέχη που υποτίθεται ότι θα εξυπηρετήσουν κυρίως ανυποψίαστους επαγγελματίες, είτε επισπεύδοντας μια οικονομική τους υπόθεση με την τράπεζα είτε υποσχόμενοι την έγκριση ενός επιχειρηματικού δανείου, με το αζημίωτο!  

trikalaenimerosi.gr