Έκκληση στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια και στις πόλεις τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της διασποράς του φονικού κορωνοϊού απευθύνει ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου έχει ήδη ζητήσει από τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ να αρχίσουν να διενεργούν επισταμένους ελέγχους στα πρόσωπα που ήρθαν από το εξωτερικό, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι δεν τηρούν την κατ’ οίκον καραντίνα των 14 ημερών.

Παράλληλα, ζήτησε να γίνονται έλεγχοι για τις συναθροίσεις σε πλατείες, αθλητικούς χώρους και άλλες περιοχές, όπου, παρά τις οδηγίες, πολίτες όλων των ηλικιών εξακολουθούν να συγκεντρώνονται ομαδικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, η κατάσταση στη χώρα απαιτεί σεβασμό στο κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, «αλλά και προσωπική ευθύνη καθενός, την ώρα που οι νεκροί από την πανδημία αυξάνονται, δυστυχώς, και στη χώρα μας».

Και με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ-δήμαρχος Τρικκαίων στηλιτεύει την αθρόα μετακίνηση πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, γράφει: «Πού πάτε εσείς που ήρθατε από το εξωτερικό να δείτε τους γονείς σας και (κάποιοι) δεν τηρείτε την καραντίνα των 14 ημερών, όπως έχετε υποχρέωση;

Ρε σεις, δεν είναι Δεκαπενταύγουστος, δεν έχουμε πανηγύρι στο χωριό με τη Γωγώ Τσαμπά, δεν θα βγάλουμε κλαρίνα. Και μάλλον δεν θα βγάλουμε ούτε το καλοκαίρι, γιατί αν πεθάνουν μερικοί δικοί σας, θα λέμε πως έχουμε πένθος λόγω του άτιμου του ιού. Όχι, λόγω της δικής μας επιπολαιότητας θα γίνει ό,τι θα γίνει.

Για τους μόνιμους κατοίκους, σοβαρευτείτε. Φοβάμαι πως η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μόνον θα μας σώσει, αφού δε βάζουμε μυαλό.

Για τους επισκέπτες, αν ήρθατε, κακώς ήρθατε αλλά τουλάχιστον μείνετε μέσα.

Για όλους μας, καλό κουράγιο».