Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές που υπέστησαν από το μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κατά τις συναντήσεις που είχε την Κυριακή στα Τρίκαλα με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγούς.

Ο κ. Σκρέκας πήγε το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Σπύρο Αγναντή, στελέχη του Δήμου, τον προϊστάμενο του κλιμακίου Λάρισας του ΕΛΓΑ και την επόπτρια του Νομού Τρικάλων. Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία στο Ζάρκο, στην Πηνειάδα και το Κεραμίδι. Συνομίλησε με αγρότες που είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από τα πρωτόγνωρα σε ένταση καιρικά φαινόμενα.

Μαζί με τον προϊστάμενο και το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ο κ. Σκρέκας μετέβη μετά στα Μεγάλα Καλύβια, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτη Λαγαρά, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Κρανιά και αγρότες της περιοχής.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα η απλοποίηση της διαδικασίας καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών, ώστε να διασφαλισθεί η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών που είδαν τις καλλιέργειες τους να υφίστανται ολική καταστροφή μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τη συγκομιδή.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν γρήγορα προκειμένου να καταφέρουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στους προμηθευτές και να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.