Θέμα έχει προκύψει και στα Τρίκαλα με τις κομμώτριες και τους κουρείς "με το βαλιτσάκι", όπως αποδεικνύεται από την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων που δέχεται τις σχετικές καταγγελίες. 

Και μπορεί το lockdown να έχει κλείσει όλα τα κομμωτήρια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ορισμένοι κομμωτές και ορισμένες κομμώτριες σταμάτησαν να εργάζονται. 

Όπως σε πανελλαδικό επίπεδο έτσι και σε τοπικό οι κομμώτριες και οι κουρείς "με το βαλιτσάκι", όπως συνηθίζονται να λέγονται, συνεχίζουν το έργο τους προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες όλων εκείνων των επαγγελματιών που δεν εργάζονται. 

Επιπλέον, παρέχοντας υπηρεσίες κατ΄οίκον δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, αφού στην περίπτωσή τους δεν ισχύει η έννοια της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Έτσι, λοιπόν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Επιμελητήριο Τρικάλων στην ανακοίνωσή του μετά τις καταγγελίες που έχει δεχθεί από επαγγελματίες του κλάδου κομμωτικής – αισθητικής και από τα Σωματεία του νομού, "πρόκειται για μια πράξη που εκτός της παρανομίας της, δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος όσων έχουν προβεί σε ουσιαστική αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας κατόπιν κρατικής εντολής. 

Παρακαλούμε τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους πολίτες να επιδείξουν πειθαρχία και να σεβαστούν τα μέτρα της Κυβέρνησης. 

Σεβόμαστε την καθολική προσπάθεια για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σεβόμαστε το συνάδελφο επαγγελματία". 

trikalaenimerosi.gr