Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νομού Τρικάλων, σχετικώς με τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικά και νηπιαγωγεία, ο αριθμός του κρουσμάτων παραμένει σταθερά μονοψήφιος, αρκετά κάτω από τα 10 ημερησίως. Κατά την σημερινή ημέρα τα θετικά κρούσματα είναι 3, ενώ χθες εντοπίστηκαν 6.  

Στα λύκεια και γυμνάσια του νομού Τρικάλων τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά είναι περισσότερα, ενδεχομένως λόγω της μεγαλύτερης κινητικότητας των εφήβων μαθητών. Κατά τη σημερινή ημέρα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν 10 θετικά δείγματα. 

Τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Τρικάλων τα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται κυρίως σε μαθητές και σε πολύ μικρότερο βαθμό σε εκπαιδευτικούς.  

Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει σημαντικές εξάρσεις εκτός της περίπτωσης μιας τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου στην πόλη των Τρικάλων, το οποίο από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 επανέρχεται με δια ζώσης διδασκαλία, μετά την αναστολή της λειτουργίας του.  

trikalaenimerosi.gr