Μια πολύ δύσκολη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στην Λάρισα με τα δύο νοσοκομεία της πόλης να μην μπορούν να διαχειριστούν τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού, που χρήζουν νοσηλείας. 

Σήμερα μάλιστα, ο Διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτριος Μπόγδανος, έκανε γνωστό πως παραχωρεί την κλινική του στην διοίκηση του Νοσοκομείου για την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. 

Σε τοπικό επίπεδο, το Νοσοκομείο Τρικάλων δημιουργεί και άλλες κλίνες ΜΕΘ προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με covid, ενώ όπως φαίνεται δεν αναμένεται μεταφορά ασθενών από την Λάρισα. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πλέον στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας αναμένεται να μεταφέρονται από σήμερα ασθενείς με κορονοϊό από τη Λάρισα, αφού και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα άδειο κρεβάτι στις ΜΕΘ από τα 34 που είναι η συνολική δυναμικότητά τους. Όποιο κρεβάτι αδειάζει στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, γεμίζει εν ριπή οφθαλμού, με αποτέλεσμα τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα να ασφυκτιούν και ο υγειονομικός τομέας στην πόλη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Κατά τον ίδιο, προκειμένου να ενισχυθεί ο υγειονομικός τομέας στη Θεσσαλία, εφτά κλίνες τοποθετήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο των Τρικάλων και άλλες τέσσερις θα τοποθετηθούν μέχρι την Τρίτη 17 του μήνα σε αυτό της Καρδίτσας. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην πόλη της Λάρισας αναζητήθηκαν κλίνες για την νοσηλεία ασθενών και στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το οποίο λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΣΜΥ Τρικάλων αδυνατεί να συνδράμει. 

trikalaenimerosi.gr