Ταχύτητες που δεν μπορεί να τις πιάσει ακόμη και το ανθρώπινο μάτι, η αδρεναλίνη πάντα καρφωμένη στα ύψη και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος διάχυτος κάθε δευτερόλεπτο κάθε στιγμή.

Η ταχύτητα πραγματικά σπάει τις πειραγμένες μηχανές και τα κοντέρ των δίκυκλων, οι δικυκλιστές πάντως που συμμετέχουν στις ερασιτεχνικές κόντρες δεν πτοούνται και δείχνουν να ενθουσιάζονται καθώς στόχος τους είναι να νικήσουν τον αντίπαλο.

Να αποδείξουν τη δυναμική τους αλλά και την καλή για τους ίδιους κατάσταση του δίκυκλου, αψηφώντας τους κινδύνους που αιωρούνται στο νυχτερινό τοπίο.

Οι ερασιτεχνικές κόντρες ταχύτητας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο για την περιοχή της Φαρκαδόνας, όπως όλα δείχνουν συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε διαφορετικά σημεία για ευνόητους λόγους.

Το τελευταίο διάστημα, όπως μεταφέρουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE διερχόμενοι οδηγοί της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, αλλά και κάτοικοι του Πετροπόρου, οι ερασιτεχνικές κόντρες με δίκυκλα διεξάγονται σε τακτά διαστήματα από το ύψος της γέφυρας, που ενώνει το χωριό με την εθνική οδό.

Εκεί διάφορα βράδια, πριν ή μετά τα μεσάνυχτα, θα παρατηρήσει κανείς το μεγάλο πλήθος δίκυκλων αλλά και ατόμων νεαρής ηλικίας να βρίσκονται πάνω στη γέφυρα με το βλέμμα καρφωμένο κάτω στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας.

Το σημείο ενδείκνυται για τέτοιου είδους παράνομες διοργανώσεις καθώς αποτελεί μια ευθεία 3 και πλέον χιλιομέτρων στην οποία αναπτύσσονται μη φυσιολογικές ταχύτητες, που προκαλούν φόβο.

Όσο για τους συμμετέχοντες, απλά φλερτάρουν κάθε λεπτό με το θάνατο, κάθε στιγμή με κάποιο τροχαίο που αν δεν προκαλέσει την απώλεια, αναμφίβολα θα επιφέρει μια βαριά αναπηρία.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού το συγκεντρωμένο πλήθος αποτελείται από τους συμμετέχοντες στις κόντρες με μηχανή και μηχανάκια χωρίς να λείπουν και οι απλοί θεατές που δεν διαγωνίζονται.

Άτομα κάθε ηλικίας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακόμη και από ανήλικους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη, συμμετέχουν στις παράνομες αυτές διοργανώσεις που κόβουν την ανάσα, προκαλούν ανατριχίλα και φόβο.

Φόβο ακόμη και σε οδηγούς που διασχίζουν την εθνική οδό, κινούμενοι με φυσιολογικά όρια ταχύτητας και ξαφνιάζονται από τις προσπεράσεις των δικυκλιστών με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Ακόμη κι αυτοί οι οδηγοί εκφράζουν τα παράπονα τους, καθώς υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ακόμη και για τους διερχόμενους είναι έντονος.

Από την πλευρά της η Αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά. Ωστόσο οι συμμετέχοντες σε τέτοιου είδους διοργανώσεις βρίσκουν καινούργια σημεία, προκειμένου να αποφύγουν την Αστυνομική παρουσία.

krinitrikalon.gr