Υπογραφές συγκεντρώνουν κάτοικοι της οδού Τρικάλων, στην Καλαμπάκα, για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα της ηχορύπανσης, τις βραδινές ώρες, από κόντρες μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Στο κείμενο που έχουν αναρτήσει στο ίντερνετ υποστηρίζουν ότι «η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι φορείς εθελοτυφλούν με την κατάσταση πλέον να φαίνεται ανεξέλεγκτη».

Αναλυτικά το κείμενο:

"Παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό έντονη ηχορύπανση σε κεντρικές οδούς της Καλαμπάκας κατά τις βραδινές ώρες λόγω υπερβολικής ταχύτητας και "κοντρών" μεταξύ αυτοκινήτων και μηχανών υψηλού κυβισμού.

Συγκεκριμένα στην οδό Πατριάρχου Δημητρίου από το ύψος του δημαρχείου μέχρι το Μουσείο, οχήματα, σε καθημερινή βάση κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αναπτύσσουν ιλιγγιώδη ταχύτητα αυξάνοντας τις πιθανότητες θανατηφόρου ατυχήματος και συγκρούσεων με ανυποψίαστους οδηγούς, κατά τους καλοκαιρινούς δε μήνες λόγω υψηλών θερμοκρασιών που τα παράθυρα των διαμερισμάτων είναι ανοιχτά, η ηχορύπανση γίνεται ακόμα πιο έντονη και αφόρητη για τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι φορείς εθελοτυφλούν αλλά η κατάσταση πλέον φαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ζητούμε την τήρηση των ορίων ταχύτητας και των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφορίας εντός της πόλεως και κατά τις βραδινές ώρες, ίσως και την τοποθέτηση ειδικών speed bumps αν κρίνεται απαραίτητο προτού θρηνήσουμε θύματα."

Συγκέντρωση υπογραφών ΕΔΩ