Πλέον, ο τρίτος κατά σειρά ποδηλατόδρομος στα Τρίκαλα είναι και – τυπικά – γεγονός. Ηδη οι μαθητές με τις σφυρίχτρες τους, από την Τετάρτη το πρωί, έδωσαν το στίγμα, για το πώς θα προστατεύουν τον ποδηλατόδρομο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων, οδήγησαν κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, επικολλώντας ενημερωτικά φυλλάδια στα αυτοκίνητα. Αυτά τα φυλλάδια προειδοποιούν ότι μέχρι τώρα, «χαρίζεται» η βεβαίωση παράβασης, αλλά την επόμενη φορά, η Δημοτική Αστυνομία α αναγκαστεί να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.  Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων, ήδη επικολλά παρόμοια φυλλάδια ανά τακτά διαστήματα εντός της ημέρας, στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Από την ερχόμενη εβδομάδα όμως, η προειδοποίηση μετατρέπεται σε εφαρμογή του νόμου.


Εξάλλου, σε μια πόλη με 30.000- ποδήλατα, με εκφρασμένη από όλους την ανάγκη για ποδηλατόδρομο, με βραβείο για τη βιώσιμη κινητικότητα, με συνεχείς τις υπομνήσεις για σεβασμό στον πεζό και τον ποδηλάτη, η τήρηση του ποδηλατόδρομου είναι μια λογική συνέπεια.
Ο Δήμος Τρικκαίων καλεί τους πολίτες να σεβαστούν τους ποδηλάτες, να προφυλάξουν τον ποδηλατόδρομο, να ενθαρρύνουν πρακτικές ενίσχυσης χρήσης του ποδηλάτου και να καταστήσουν τα Τρίκαλα, πραγματική πρωτεύουσα του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή του καθενός σε όλη αυτή την εκστρατεία, ενισχύει την προσπάθεια, να γίνουν τα Τρίκαλα, πραγματικά ανθρώπινη πόλη.