Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από την βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγγελική Κομπόλια, Βάσω Κωστοπούλου και Σούλα Μπούρα, επισκέφτηκε το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Τρικάλων, καθώς και τον βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού, στα πλαίσια ενημέρωσης για το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί στα πεδία της καταπολέμησης της ανεργίας και της κοινωνικής πολιτικής.

Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Βασίλειο Τσίπα, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να επικαιροποιήσει την εικόνα, σε σχέση με την πορεία αποκλιμάκωσης της ανεργίας στα Τρίκαλα, ενώ αναπτύχθηκαν και μια σειρά από δράσεις και προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης που έχουν ανοίξει ή αναμένεται να ανοίξουν αυτή την περίοδο. Επίσης, έγινε αναλυτική συζήτηση και με τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ Τρικάλων, σχετικά με τις ανάγκες της υπηρεσίας και τα ζητήματα βελτίωσης της εργασίας τους.
Ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν ήταν οι προοπτικές που ανοίγονται με τα προγράμματα ενίσχυσης των νέων επιστημόνων, των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν, καθώς και της δεύτερης ευκαιρίας για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δράσης σε επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

Επίσης, σε σχέση με την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης τονίστηκε η τεράστια ανακούφιση που προσφέρει σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο Νομό Τρικάλων, ενώ σημαντικό βήμα κοινωνικής προστασίας αποτελεί και η ένταξη πάνω από 230 δανειοληπτών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια του πρώην ΟΕΚ.

Στο θέμα αυτό, όπως σημειώθηκε, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η εξέταση ακόμα 400 φακέλων, ώστε το σύνολο των 660 αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Νομό να διεκπεραιωθεί τάχιστα.
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε επίσης τον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ Τρικάλων, συνομίλησε με την διευθύντρια κυρία Κατερίνα Καναβού και τους εργαζόμενους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή.

Όπως επισημάνθηκε, ο βρεφονηπιακός σταθμός αυτή τη στιγμή υποδέχεται 35 παιδάκια, ενώ έχει τις δυνατότητες, υπό προϋποθέσεις, να τριπλασιάσει τις θέσεις που προσφέρει. Συγκεκριμένα, όπως σημειώθηκε, είναι απαραίτητη η ενίσχυση και σε παιδαγωγικό και σε επικουρικό προσωπικό, ενώ και ως προς την κτιριακή υποδομή αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση εκκίνηση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για ενδελεχή επεξεργασία των συγκεκριμένων αιτημάτων, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριο Αθανάσιο Ηλιόπουλο, με στόχο να προχωρήσει τάχιστα η εργολαβία για τα τεχνικά έργα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένονται και οι οριστικές ανακοινώσεις για 4 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 2 θα αφορούν παιδαγωγούς και οι υπόλοιπες επικουρικό προσωπικό. Τέλος, αναμένεται και κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα και να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον βρεφονηπιακό σταθμό.