Ο Δήμος Τρικκαίων, με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την περαιτέρω αποτροπή επέκτασης του κορονοϊού, ανακοινώνει ότι:

-    Οι δύο λαϊκές αγορές των Τρικάλων (στο κέντρο της πόλης και στον σιδηροδρομικό σταθμό) σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου 2020 ΔΕΝ θα λειτουργήσουν

-    Τη Δευτέρα θα δραστηριοποιηθούν επί των οδών ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου, οι παραγωγοί και μικροπωλητές που έχουν θέση και στην καθημερινή λαϊκή, τηρώντας ΑΥΣΤΗΡΑ τις αποστάσεις των 5 μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Οι παραγωγοί και μικροπωλητές ειδών μαναβικής που δραστηριοποιούνται μόνο στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Δευτέρας, θα αναπτυχθούν τηρώντας επίσης ΑΥΣΤΗΡΑ τις ίδιες αποστάσεις των 5 μέτρων επί της οδού Κολοκοτρώνη, στις θέσεις των εμπόρων μικροπωλητών.

-    Οι συμμετέχοντες παραγωγοί θα γνωστοποιηθούν με σχετική λίστα στα ΔΣ των σωματείων, από όπου θα γίνεται η σχετική ενημέρωση.

-    Υπενθυμίζεται ότι στις λαϊκές αγορές, με προηγούμενη απόφαση ορίστηκε ότι πωλούνται μόνο λαχανικά και τρόφιμα.

-    Συστήνεται στους παραγωγούς από άλλους νομούς, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

-    Ο έλεγχος τήρησης όλων των μέτρων θα είναι αυστηρός από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.