Αποφασιστική απάντηση από την εκδήλωση σωματείων και φορέων που συμμετείχε το ΚΚΕ.  Η αποφασιστικότητα σωματείων και φορέων, των στελεχών και των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συμμετείχαν, να διαδηλώσουν με τα σύγχρονα μηνύματα του Πολυτεχνείου, κόντρα και στην απαράδεκτη απαγόρευση των συναθροίσεων, έσπασε το κλίμα εκφοβισμού και απαγόρευσης που ήθελε να επιβάλει η κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι της πόλης των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία της πόλης), τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και τις αποστάσεις. Έστειλαν μήνυμα οτι οι αγώνες του λαού για Υγεία, Δουλειά, Ζωή, ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται. 

Αποδείχθηκε περίτρανα με την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ο στόχος της κυβέρνησης που δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά το να βάλει στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. 

Υπήρξε πολυπληθής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με όλων των τύπων εξοπλισμού, είτε ΜΑΤ με ασπίδες, κράνοι και γκλόπ, είτε άνδρες με πολιτικά και ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρακολούθησης που είχαν καταλάβει όλα τα κεντρικά σημεία των Τρικάλων από το πρωί. Ακόμα και συνεχής  ολοήμερη παρακολούθηση των γραφείων του ΚΚΕ στα Τρίκαλα από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και της Ασφάλειας.

Όλα αυτά για την προστασία του τρικαλινού λαού από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοιού έγιναν;

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.