Η εμφάνιση μιας πετρελαιοκηλίδας στον Ληθαίο ποταμό προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών της δημοτικής αρχής. Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "η ρύπανση προήλθε από αγωγό κοντά στη γέφυρα Τρικκαίογλου" όπου "διαπιστώθηκε πραγματοποίηση εργασιών αποξήλωσης δεξαμενής και καυστήρα πετρελαίου από οικία".

Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου:

Με την πρώτη ειδοποίηση για την εμφάνιση κηλίδων πετρελαίου (!) στον Ληθαίο ποταμό, οι υπηρεσίες του κινήθηκαν άμεσα.
Συγκεκριμένα:
1. Το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου
- προέβη στην διαπίστωση και επιβεβαίωση του προβλήματος, καθώς και των αιτιών του, με επιτόπιο έλεγχο.
- Ο έλεγχος αυτός «έδειξε» ότι η ρύπανση προήλθε από αγωγό κοντά στη γέφυρα Τρικκαίογλου, όπου καταλήγουν όμβρια ύδατα της περιοχής Κουτσομυλίων
2. Η Δημοτική Αστυνομία 
- διερεύνησε την περιοχή
- διαπίστωσε πραγματοποίηση εργασιών αποξήλωσης δεξαμενής και καυστήρα πετρελαίου από οικία, κοντά στο σημείο ρύπανσης, ως πιθανή αιτία του προβλήματος.
Ο Δήμος Τρικκαίων κατέγραψε το συμβάν και συνεργάστηκε με την αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα περαιτέρω. Ταυτοχρόνως, προβαίνει σε διερεύνηση της υπόθεσης, με βάση τον Κανονισμό Καθαριότητας, για πιθανή απόδοση ευθυνών.
Ο Δήμος Τρικκαίων τονίζει ότι παραμένει σταθερά υπέρμαχος των προσπαθειών προστασίας του περιβάλλοντος, με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και των πολιτών.