Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην Λέσχη  97,6 ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας σχετικά με τα δυο συλλαλητήρια, για το Μακεδονικό και την κατανομή των σχολών, που θα γίνουν στα Τρίκαλα τις επόμενες ημέρες.
Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Όσον αφορά στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, δεν λύνονται τα μείζονα αυτά ζητήματα με φιέστες εν ονόματι του λαού. Θεωρώ ότι αυτοί που πρωταγωνιστούν είναι αλαφροΐσκιωτοι. Από τη μεριά της Εκκλησίας νομίζω πως πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί πριν συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ας σοβαρευτούμε.
Τη βασική ευθύνη για το ζήτημα των σχολών την έχουν οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, δεν πρέπει να λειτουργήσει  το συλλαλητήριο ως καθαρτήριο των ευθυνών τους. Δεν αρκεί η εξέδρα για να βάλει γκολ μια ομάδα, μπορεί να βοηθάει μεν, αλλά χρειάζεται και καλούς παίχτες.

Όπως παλιά υπήρχαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που ήταν αποτελεσματικοί, έτσι και τώρα το βάρος πέφτει στους κυβερνητικούς βουλευτές. Θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν επί τιμή θανάτου της κυβέρνησης να πούνε ότι αυτό που ζητάμε πρέπει να γίνει, αλλιώς αποχωρούμε και η κυβέρνηση πέφτει. Δεν θα μας ακούσουν αλλιώς, αυτοί έχουν τη δύναμη, αν δεν το κάνουν θα τα χάσουμε όλα».