Κλειστά τα καταστήματά τους κράτησαν την Κυριακή  οι έμποροι των Τρικάλων , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του ωραρίου της Κυριακής.
Τα περισσότερα καταστήματα της πόλης παρέμειναν κλειστά, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, ανοικτά ήταν καταστήματα κυρίως πολυεθνικών εταιριών.
Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν σαφές μήνυμα αντίθεσης στην προοπτική ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, σύμφωνα με τις μνημονιακές επιταγές που προέκυψαν από την τελευταία αξιολόγηση.
Στο μεταξύ σύσκεψη συγκαλεί αύριο Δευτέρα  ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου ώστε να υπάρξει μια κοινή στάση απέναντι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην αγορά, αλλά και στον εργατοϋπαλληλικό κόσμο.
Είναι βέβαιο ότι και από αυτή τη σύσκεψη θα βγει κοινή απόφαση δεδομένου ότι ο Χρήστος Μιχαλάκης συντάσσεται απόλυτα με τις θέσεις του εμπορικού κόσμου.
Στο ίδιο μήκος κύματος έμποροι και επαγγελματίες»Παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα και δεν θα τα παρατήσουμε ούτε τώρα» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας.
trikkipress.gr