Παντρικαλινό κάλεσμα σε όλους τους τρικαλινούς και ειδικά στους μαθητές/τριες, για ευαισθητοποίηση και ενεργό δράση, ήταν το αποτέλεσμα σημερινής σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμος Τρικκαίων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος οργανώνει ημέρα καθαρισμού πλευρών του άλσους. Σήμερα, σε σχετική σύσκεψη, κλήθηκαν και μετείχαν εκπρόσωποι υπηρεσιών του Δήμου, φορέων, δημοσίων υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΣΜΥ, Δασαρχείο), εθελοντικές οργανώσεις.
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα οργάνωσης της εξόρμησης, με βάση τον αποκλειστικά εθελοντικό της χαρακτήρα. Από την πλευρά του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Δήμα και Γούλας, μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μιχ. Λάππα, τόνισαν την εθελοντική διάσταση, αλλά και την ουσία της πρόσκλησης: την εμφύσηση πνεύματος προστασίας του περιβάλλοντος, με την υποχρέωση να το σεβόμαστε προς όφελος και των τωρινών αι των μελλοντικών γενιών.
Εγινε εκτενής συζήτηση για ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση της δράσης, με έμφαση σε ζητήματα καθορισμού αρμοδιοτήτων. Επίσης, τονίστηκε ο ειδικός ρόλος των δράσεων από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικάλων και το κάλεσμα από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στους μαθητές.