Μετά από μία εβδομάδα περίπου με την θερμοκρασία να κυμαίνεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, η Παρασκευή σήμερα σηματοδοτεί το τέλος της παγωνιάς στα Τρίκαλα!

Επιτέλους, από σήμερα και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπως δείχνουν τα πρώτα μετεωρολογικά στοιχεία, το θερμόμετρο δεν πρόκειται να ξαναδείξει τιμές με αρνητικό πρόσημο.

Αντιθέτως, κάθε ημέρα ο καιρός θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι μέχρι και τους 16 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, όλες οι υπόλοιπες ημέρες προβλέπονται με καλοκαιρία. 

Έτσι, αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η ημέρα θα κυλήσει με πολύ καλό καιρό στα Τρίκαλα. 

Η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ οι εντελώς ασθενείς νοτιάδες θα καταφέρουν να ανεβάσουν την θερμοκρασία το μεσημέρι, που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. 

Το πρωί όπως και το βράδυ θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μόλις στους 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν. 

____________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα νεφώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και στη Θράκη οι οποίες από το απόγευμα θα επεκταθούν σταδιακά σε όλα τα βόρεια και στη συνέχεια στα κεντρικά ηπειρωτικά. Πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει από το μεσημέρι σε Θράκη, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Ανατολική Θεσσαλία. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 11, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 15, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 1 έως 13, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 13, στις Κυκλάδες από 5 έως 14 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 3 έως 14 βαθμούς.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr