Συνολικά 35 φοιτητές/τριες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 τον Δήμο Τρικκαίων.

Ηταν μια ειδική και συγκεκριμένη επίσκεψη, καθώς οι επισκέπτες φοιτούν στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου και δη στο Εργαστήρι Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών.

Με τη φροντίδα του καθηγητή τους, Επ. Καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου, στον Δήμο Τρικκαίων είχνα τη διπλή ευκαιρία: να δουν από κοντά τα όσα περιλαμβάνουν, ο σχεδιασμός και η πράξη του Smart Trikala, αλλά και να ενημερωθούν για όλες τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου.
Σε δεύτερο επίπεδο, ο πρόεδρος της e-triakla ΑΕ και ο ειδικός συνεργάτης κ. Χ. Καλλιάρας, απάντησαν σε ερωτήσεις, σε μια διαλογική μορφή συζήτησης, για θέματα που αφορούν στη σχέση της ενίσχυσης του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών με βάση τη χρήση της Πληροφορικής, ως προς τις υπηρεσίες του Δήμου και ως προς την άσκηση των καθηκόντων των αιρετών.

Η πολύωρη και σαφώς επιστημονική και στοχευμένη επίσκεψη είχε και την κατάλληλη ανατροφοδότηση για τον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις που σχετίζονται με την πρόσληψη των δράσεών του από την κοινωνία, εντός και εκτός διοικητικών του ορίων.