Τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραπατάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο  του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων κ. Κων/νο Θεοχάρη και τα μέλη του Τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης με την ευκαιρία της 12ης Φιλικής Συνάντησης των μελών της Ένωσης που πραγματοποιείται στην πόλη μας από τις 2 έως και τις 4  Δεκεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα της  Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο κ. Μιχαλάκης καλωσόρισε τα μέλη της Ένωσης και σε κλίμα εγκάρδιο συνεχάρη το Προεδρείο της Τοπικής Διοίκησης για την ανάληψη της πρωτοβουλίας της διοργάνωσης στην πόλη μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα Τρίκαλα αποτελούν αναμφισβήτητο προορισμό. Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Ένωσης και υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο του εθελοντισμού και στη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, στηρίζουν και ενισχύουν  τις δράσεις της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Αντιπεριφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και την πολύτιμη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης, που στοχεύει στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της  προσφοράς στον συνάνθρωπο, με σύνθημα το «υπηρετώ διά της φιλίας» ή αλλιώς «Servo per Amikeco», που χαρακτηρίζει τις δράσεις της Ένωσης. Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία του έτους Αριστοτέλη-2400 χρόνια, όπως έχει χαρακτηρισθεί το έτος που διανύουμε από την UNESCO, θα πραγματοποιηθεί ειδική σχετική εκδήλωση. 
Το Προεδρείο της Τοπικής Διοίκησης ενημέρωσε τον κ. Μιχαλάκη ότι περίπου 170 μέλη της Ένωσης από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται την πόλη μας και τους Δήμους του νομού μας,  με σκοπό και την  μεταξύ των μελών καλύτερη γνωριμία και τον  προσκάλεσαν στην Τελετή Λήξης της 12ης Φιλικής Συνάντησης, στη «Βραδιά Φιλίας».
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης  πρόσφερε σε όλα τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση.