Η λειτουργία του Φράγματος της Μεσοχώρας αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας τη Δευτέρα στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» της τηλεόρασης της TRT και στο Σωτήρη Πολύζο.

Ο κ . Σκρέκας επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, όπως φάνηκε και από την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο παράδοξο φαινόμενο από τη μια πλευρά να χάνεται πολύτιμο νερό από τον Αχελώο ποταμό μέσα στη θάλασσα και από την άλλη ο Θεσσαλικός κάμπος να «διψά» για νερό και να κινδυνεύει από την υφαλμύρωση των υδάτινων αποθεμάτων.

Ο κ. Σκρέκας είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν το κόστος παραγωγής με μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται να προχωρήσει η κατασκευή κλειστών αρδευτικών συστημάτων με τα οποία θα μειωθεί ραγδαία το κόστος άρδευσης, συμπληρώνοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος μειώνει το κόστος παραγωγής και όχι το αντίθετο.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων δεν αφορά μόνο το κόστος παραγωγής αλλά και τις τιμές πώλησης, υπογραμμίζοντας τη βούληση της Κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη μάστιγα των παράνομων Ελληνοποιήσεων και να προστατεύει με κάθε δυνατό μέσο τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης.