Αν η Κυβέρνηση δεν ελάμβανε έγκαιρα μέτρα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, θα είχαμε εκατόμβες νεκρών, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο Kontra News 10 του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel.

«Ο λαός εμπιστεύθηκε μια Κυβέρνηση και αυτή είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Σκρέκας. σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί ορισμού Υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής. «Στις τελευταίες εκλογές καταψήφισε, αποδοκίμασε τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τη χώρα ο κ. Τσίπρας, η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί του», προσέθεσε.

Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν πολύ καλύτερα συστήματα υγείας, ανέφερε ο Υφυπουργός. Οι αποφάσεις που παίρνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκύπτουν μέσα από τη συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, ξεκαθάρισε.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις περισσότερες από 6.000 προσλήψεις που έκανε η Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας και στο διπλασιασμό των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία.

Αναφερόμενος δε στη γενική καραντίνα, τόνισε ότι αν η Κυβέρνηση δεν προχωρούσε άμεσα στα συγκεκριμένα μέτρα, τότε θα ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουμε στη χώρα εκατόμβες νεκρών.

Σε ό,τι αφορά δε την κριτική του ΣΥΡΙΖA, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι εξαντλείται σε μια στείρα αντιπαράθεση, ενώ πολλά στελέχη του δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Επί 4,5 χρόνια δεν πήραν ούτε ένα λεωφορείο, είπε ο κ. Σκρέκας και υπογράμμισε ότι οι νόμιμες διαδικασίες για τις προμήθειες του Δημοσίου απαιτούν χρόνο. «Έχουμε κληρονομήσει καταστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους, καθώς και με την Πολιτεία, όπως έγινε στην πρώτη φάση της πανδημίας, ώστε οι αρνητικές συνέπειες να είναι οι λιγότερες δυνατές. Τα μέτρα έπρεπε να ήταν άμεσα και έγκαιρα, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, ώστε να αποφύγουμε μια έκρηξη της πανδημίας που θα οδηγούσε σε μια αναγκαστικά γενική καραντίνα μέσα στο Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα.

Τώρα έχουμε τη δυνατότητα, εφόσον συνεργαστούμε φυσικά, να μειώσουμε τα κρούσματα και σταδιακά να μπορούμε να ελαφρύνουμε τα μέτρα και να πάμε σε μία κανονικότητα μέσα στα Χριστούγεννα, κατέληξε ο Υφυπουργός.