Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε για ακόμη μια φορά ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στην πολιτική εκπομπή του Kontra Channel  «Επί του πιεστηρίου» στάθηκε στην διάψευση των προσδοκιών και των υποσχέσεων που είχαν δοθεί. «Για ακόμη μια φορά διαψεύδονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μας μίλαγαν για Σισάχθεια, για χάρισμα των χρεών στους φτωχούς και πονεμένους και βλέπουμε πλειστηριασμούς ακόμη και για ποσά 500 €.  Από 1 Ιανουαρίου 2017 δε όλα θα μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό και μάλιστα τα περισσότερα δάνεια θα δοθούν σε ξένα funds».
«Από την υπέρμετρη  φορολογία κάθε μήνα προστίθενται χιλιάδες συμπολίτες μας  στους χρεωμένους» συνέχισε ο κ. Κ. Σκρέκας «και το ερώτημα είναι αν μπορεί η Κυβέρνηση αυτή να δώσει λύσεις. Εγώ βλέπω αντί για αυξήσεις στους συνταξιούχους, να τους ψεκάζουν, βλέπω προβλήματα με την Παιδεία και δεν μιλάω για Εθνικά θέματα, για προσφυγικό κλπ.. Όλα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο». 
Ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. σημείωσε ότι «βρισκόμαστε ήδη 2 χρόνια σε ύφεση που βαθαίνει και η φορολογία αυξάνεται. Πως θα βγούμε δηλαδή από αυτό το τούνελ; Μιλάνε μόνο για διαπλοκή και δίνουν τα κανάλια σε κουμπάρους με βοσκοτόπια. Έλεος δηλαδή».
Ο κ. Κ. Σκρέκας έκανε μια σύγκριση και της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αντ. Σαμαρά με το σήμερα, λέγοντας ότι «η Ν.Δ. παρέλαβε το 2012 μια οικονομία σε ύφεση 7% και παρέδωσε τη χώρα με ανάπτυξη 0,6%  και πρωτογενές πλεόνασμα. Μείωσε τους φόρους από το 23% στο 13% στα επισιτιστικά επαγγέλματα και η Ελλάδα βρισκόταν σε τροχιά εξόδου από την κρίση. Και ήρθε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ισοπέδωσε όλα. Και αυτό που τώρα επιβάλλεται είναι να φύγει αυτή η καταστροφική για τον τόπο Κυβέρνηση».