Τα παιδία (πρέπει να) παίζει! Με αυτό το σύνθημα ως οδηγό, ο Δήμος Τρικκαίων ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί παιδαγωγούς και γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας,. Σε συνεργασία με την  αστική μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Η δύναμη του παιχνιδιού».
Η εταιρεία υλοποιεί το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα προαγωγής του παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας, μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γονέων, των παιδαγωγών και των φορέων της κοινότητας. Όπως αναφέρεται σχετικά, «ο περιορισμός του παιχνιδιού έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την υγεία και την κοινωνικότητα των παιδιών. Αυξανόμενα προβλήματα στην παιδική ηλικία, όπως η παχυσαρκία, τα ελλείμματα προσοχής, οι δυσκολίες συμπεριφοράς, η κατάθλιψη και το άγχος, έχουν συνδεθεί με τη μείωση διαφόρων τύπων παιχνιδιού. Επίσης ο ποσοτικός και ποιοτικός περιορισμός του παιχνιδιού έχει συνέπειες στη συνοχή της τοπικής κοινότητας, καθώς παλιότερα όταν τα παιδιά έπαιζαν στον δρόμο υπήρχε μια ευκαιρία για τους ενήλικες να μιλήσουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα άτυπο δίκτυο συνεργασία και υποστήριξης».
Η συγκεκριμένη ενημέρωση πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10/12/2016 και 18.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων. Απευθύνεται, δε,  σε όλους τους παιδαγωγούς των βρεφονηπιακών σταθμών, των παιδικών σταθμών, των βρεφικών σταθμών, των ΚΔΑΠ καθώς και τους γονείς. Ολοι οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο υλικό για την προαγωγή του παιχνιδιού του ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ, που περιλαμβάνει ένα εγχειρίδιο για παιδαγωγούς και ένα για γονείς, βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις, ενημερωτικά έντυπα, φυλλάδια και αφίσες.