Ικανοποιητικό κρίνεται το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στην Π.Ε. Τρικάλων, το οποίο ανέρχεται στο 39,11% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναφέρονται στον επιδημιολογικό χάρτη του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, είχαν γίνει συνολικά 93.293 εμβολιασμοί, με τους 52.977 να αφορούν στην 1η δόση και τους 42.217 στην 2η δόση, έτσι ώστε το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών να ανέρχεται στο 30.22%. 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς ο μέσος όρος των εμβολιασμών που γίνονται καθημερινά στην Π.Ε. Τρικάλων είναι της τάξης των 1.000, αναμένεται ο συνολικός αριθμός τους να αγγίξει τις 100.000.  

Με την αύξηση του ποσοστού της εμβολιαστικής κάλυψης η περιοχή των Τρικάλων θα φτάσει στο 40%, όπου με βάση τα στατιστικά, θα την οδηγήσουν σταδιακά στη ζώνη με το «βαθύ μπλε» (δηλαδή σε αυτή της μέγιστης εμβολιαστικής κάλυψης), φτάνοντας στον στόχο του 44%.

Πρόκειται για το ποσοστό στο οποίο προσδιόρισε τον πλήρως εμβολιασμένο πληθυσμό στη χώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, από το οποίο, ωστόσο, αποκλίνουν κατά πολύ και για διαφορετικούς λόγους ολόκληροι νομοί, αλλά και μεγάλες πόλεις.

Ανάμεσα σε αυτές, η γειτονική Λάρισα με τους δείκτες της να βρίσκονται σε χαμηλά ποσοστά, που δεν θεωρούνται καθόλου ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) ανέρχεται στο 35,86%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στο 25,23%. 

Αντιθέτως, οι Π.Ε. Καρδίτσας και Μαγνησίας ξεπέρασαν το φράγμα του 40%, με 43,29% και 41,77% αντίστοιχα, αλλάζοντας το χρώμα τους στον επιδημιολογικό χάρτη της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού τους. 

Τέλος, σχετικά με τους υπόλοιπους δείκτες του επιδημιολογικού χάρτη για την Π.Ε. Τρικάλων, ο δείκτης θετικότητας των ελέγχων ανέρχεται στο  0.07%, ο 7-ήμ. Κινητός Μέσος Όρος κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους στο 1.8 και η εβδομαδιαία τάση παραμένει πτωτική.   

Σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους δείκτες οδήγησαν στην αλλαγή του χρώματος, με αποτέλεσμα ο νομός Τρικάλων να βρίσκεται, πλέον, στο επίπεδο 1, με πράσινο χρώμα. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr