Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με την ευκαιρία της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Γαρδικάκι Τρικάλων θα πραγματοποιήσει τις εξής Ιερές Ακολουθίες:

  • ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ΩΡΑ 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και 9:30-12:15 το βράδυ Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ΩΡΑ  7:30 π.μ.: Η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και το Ύψωμα του Αγίου και 7:00 το απόγευμα: Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως θα τεθεί για προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Λόγω του συνεορτασμού του Αγίου Λουκά του Ιατρού με την Παναγία Ελευθερώτρια ο εσπερινός της εορτής μεταφέρεται την πέμπτη και Παρασκευή 11-12 Ιουνίου