Τη λήψη ακόμη πιο σκληρών μέτρων «για να κλείσουμε και την τελευταία πόρτα στον ύπουλο εχθρό» ζητούν σε κοινή τους ανακοίνωση, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρουν "προκειμένου να είναι ολοκληρωμένης αποτελεσματικότητας  τα σκληρά αυτά μέτρα είναι απαραίτητο να κλείσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και τα καταστήματα  Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, Bar κ.λ.π.)"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σήμερα 12 Μαρτίου 2020 συναντηθήκαμε οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας στη Νίκαια-Λάρισας και συμμετείχαμε σε ενημερωτική σύσκεψη με όλους τους Δημάρχους της Θεσσαλίας, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα την πανδημία COVID-19.

Επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι είναι κοινή η άποψη, την οποία γνωστοποιήσαμε και προς όλους τους Δημάρχους, και των τεσσάρων προέδρων ότι είναι ορθή η απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει την λειτουργία δημόσιων χώρων και υπηρεσιών που προκαλούν συνάθροιση ατόμων, προκειμένου να αποφευχθεί ή να περιορισθεί η μεταδοτικότητα της ασθένειας.

Θεωρούμε όμως ότι προκειμένου να είναι ολοκληρωμένης αποτελεσματικότητας  τα σκληρά αυτά μέτρα είναι απαραίτητο να κλείσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, Bar κ.λ.π.) .

Θεωρούμε ότι αν δεν κλείσουμε και την τελευταία πόρτα στον ύπουλο αυτό εχθρό  δεν θα έχουμε τα επιστημονικώς δραστικά αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε πολύ σύντομα σε δραματική αύξηση των περιστατικών και τελικώς σε κατάρρευση του ήδη υποστελεχωμένου Κρατικού Συστήματος Υγείας και των Κρατικών Νοσοκομειακών μονάδων μας.

Επειδή βλέπουμε ότι η ατολμία στις θαρραλέες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα,  προτείνουμε στην ηγεσία  του Π.Ι.Σ. να πείσει τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις  για την επιβολή και αυτού του τελευταίου αλλά αναγκαίου και απαραίτητου μέτρου.

Το τραγικό παράδειγμα της Ιταλίας μας διαβεβαιώνει οτι οι καιροί ου μενετοί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσει καμία αστοχία, προκειμένου να σώσουμε όσον το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας".